Бијељина: Полиција казнила 303 лица без личне заштитне опреме

Srna
Бијељина: Полиција казнила 303 лица без личне заштитне опреме

БИЈЕЉИНА - Током епидемије вируса корона полиција је у бијељинској регији санкционисала 303 лица због непоштовања мјере кориштења личне заштитне опреме, рекао је начелник Полицијске управе Бијељина Жарко Ћосић.

"За вријеме трајања мјера од половине марта санкционисано је 385 грађана због непоштовања мјера ограничења кретања током полицијског часа, евидентирано 36 прекршаја забране кретања за лица старија од 65 година и регисровано 196 лица која су прекршила мјеру забране напуштања мјеста пребивалишта", навео је Ћосић.

Ћосић је на конференцији за новинаре рекао да су прекршајне санкције изречене за 22 лица због кршења мјере забране окупљања више од троје људи.

Полиција је извшила 13.984 провјере кроз базу кућне изолације и санкционисала осам грађана на јавном мјесту због непридржавања изречене мјере.

У периоду интензивне борбе против ширења вируса корона полиција је у карантине локалних заједница испратила 1 331 лице, а пружено је осам полицијских асистенција здравственим установама и једна службеницима комуналне полиције.

На подручју локалних заједница које оперативно покрива Полицијска управа Бијељина било је организовано стално обезбјеђивање осам карантина, два републичка и шест локалних.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана