Бихаћ: Мигранти подметнули пожар у Дому пензионера

Г.С.
Бихаћ: Мигранти подметнули пожар у Дому пензионера

БИХАЋ- У недовршеној згради Дома пензионера у Бихаћу данас је у јутарњим сатима избио пожар, а у полицији УСК истичу како су га подметнули мигранти који бораве у овом објекту.

Према ријечима Але Шиљдедића, портпарола МУП-а УСК, пожар је подметнут како би се онемогућили припадници полиције да обаве деложацију миграната који су били у згради.

„Ради се о нашим редовним активностима у оквирр којих настојимо да мигранте измјестимо из урбаних дијелова града и премјестимо их у центар Липа, гдје тренутно постоји довољно капацитета да се могу примити. Приликом доласка полиције, мигранти су запалили ватру како би покушали онемогућити полицијску интервенцију и на улазима у објекат запалили су старе деке, отпад и дурге предмете“, истакао је Шиљдедић за „Независне“. 

Додао је како су на лице мјеста изашли ватрогасци и врло брзо угасили ватру, након чега је полиција у згради пронашла 60 миграната који су потом пребачени у камп Липа.

 Шиљдедић је истакао како се у последња два мјесеца, због повећаног прилива илегалних страних држављана, ситуација на подручју Унско санског кантона изнова почиње компликовати.

 „Тренутно, према процјенама, имамо између 6.000 и 7.000 миграната, од чега је њих око 3.000 смјештено у прихватним центрима, а остали су без адекватног смјештаја. Што је већи њихов број, самим тим имамо и више проблема као што је овај или кривичних дјела чији су починиоци мигранти“, каже Шиљдедић.

Додао је како полиција ових дана има пуне руке посла, те су свакодневни позиви грађана који траже измјештање миграната из урбаних подручја.

Навећи број њих смјештај проналази у непуштеним или девастираним објектима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана