Батко иде у притвор 30 дана

ГС
Foto: Кликс

САРАЈЕВО - Кантонални суд у Сарајеву одредио је једномјесечни притвор Алмиру Чехајићу Батку који је осумњичен да је нелегално стекао 625.000 марака.

Ову информацију потврдио је за портал Кликс његов адвокат Омар Мехмедбашић, који је прецизирао да је као разлог за одређивање притвора суд навео могућност понављања кривичног дјела.

На данас одржаном рочишту Мехмедбашић је тражио да се Чехајићу не одређује једномјесечни притвор, већ да му се одреди кућни притвор и забрана рада. Тужилаштво је било истрајно у приједлогу да то буде притвор образложивши то тврдњом да постоји могућност понављања кривичног дјела и утјецаја на свједоке.

Чехајић je ухапшен у акцији кодног назива "Нетwорк", а тужилаштво га терети за злоупотребу положаја и прање новца, односно да је нелегално стекао близу 625 хиљада КМ, али и да је располагао кредитима у име фирме "City - Отворена мрежа" из Сарајева, а чиме је према мишљењу истражитеља проузрокована штета наведеној фирми која је већа од 50 хиљада КМ.

Како јавља "Аваз", Чехајић је пребачен у притворску јединицу КПЗ-а Сарајево, а наводно му је ова одлука јако тешко пала.

Чехајић je ухапшен у акцији кодног назива "Нетwорк", а тужилаштво га терети за злоупотребу положаја и прање новца.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана