Бањалучки суд наредио привођење Халида Муслимовића

Srna
Бањалучки суд наредио привођење Халида Муслимовића

Основни суд у Бањалуци дао је наредбу за принудним довођењем познатог пјевача Халида Муслимовића на рочиште заказано за 28. октобар.

 

Муслимовић, оптужен за кривично дјело наношења тјелесних повреда Соњи Башић, није се појавио на претресу 17. септембра, након чега је поступајући судија донио наредбу да га на наредно рочиште приведу припадници Судске полиције Републике Српске.

Муслимовић се терети да је 27. јула проше године у периоду од два до три часа ујутро, на релацији магистралног пута Бањалука – Козарац, задао више удараца Башићевој с којом је био у емотивној вези.

Пријетње

Поред удараца, Муслимовић је, према наводима из оптужнице, а што је потврдила и Башићева током свједочења, критичне ноћи угризао жртву, те јој упутио низ погрдних ријечи и пријетњи.

– Је…. те полиција, ти ћеш мене пријавити, ти си мала маца за мене, знаш ли ти ко сам ја!? Возаћу те у гепеку, мрак ће те прогутати – говорио је Муслимовић жени коју је претходно више пута ударио шаком у главу.

Према оптужници бањалучког тужилаштва, Муслимовић је, након краће препирке с оштећеном у свом аутомобилу „пежо 607", ударио Башићеву више пута шаком у лице.

– У једном тренутку Муслимовић је зауставио возило, изашао и дошао до врата сувозача, где је сједила оштећена. Затим је ухватио руком за косу, извукао из аута и бацио на бетон – наводи се у оптужници.

Угриз

Но, ни ту није био крај мукама несрећне жене.

Након што је бацио на бетон, Муслимовић је подигао Башићеву, ударио је поново шаком у лице, а затим и угризао за десно раме.

Према резултатима истраге коју је провело бањалучко тужилаштво, Башићева је задобила вишеструке повреде у виду нагњечења и угриза.

– Оштећена је задобила крвне подливе на доњој вилици, десном рамену, четири крвна подлива с унутрашње стране десне надлактице, два крвна подлива десне подлактице, крвни подлив с леђне стране грудног коша десно и огуљотине коже унутрашње стране лијевог лакта – прецизирано је у оптужници.

Вјештак

Након иживљавања, Муслимовић је Башићеву угурао у "пежо 607", а насиље се наставило све док нису стигли у Бањалуку.

Несрећна жена је запријетила Муслимовићу да ће позвати полицију, а оптужени је, уз псовку на рачун полиције, запријетио Башићевој да ће је прогутати мрак.

– Основаност оптужнице и кривица осумњиченог произилазе из исказа оштећене Соње Башић, који је у цјелости потврђен материјалним доказима, бројном медицинском документацијом за оштећену. Поред наведеног, оптужница је потврђена налазом и мишљењем вјештака судске медицине Милана Срдића, те службеним забиљешкама полиције – наводи се у образложењу бањалучког тужилаштва.

Казна

Казна на коју може бити осуђен Халид Муслимовић због бруталног батинања и напада на бившу љубавницу Соњу Башић је 550 евра (1.100 марака).

Наиме, Окружно јавно тужилаштво Бањалука је са оптужницома која Муслимовића терети за наношење телесних повреда доставило и приједлог санкције коју ће суд, уколико утврди да има довољно доказа, највероватније и прихватити као максималну.

Тужилац је тако затражио да Основни суд у Бањалуци након спроведеног поступка оптуженом Халиду Муслимовићу за кривично дјело тјелесна повреда утврди новчану казну у износу од 700 КМ, а за угрожавање безбједности 400 КМ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана