Бањалучанка осуђена на казну од 12.000 КМ због крволочних напада паса

Ј. С.
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Слободанка Бојанић (53) из Бањалуке осуђена на новчану казну од 12.000 КМ због изазивања опште опасности.

Према оптужници Окружног тужилаштва Бањалука, Бојанићеву су теретили  да је у августу 2017. године непрописно држала "два опасна пса" који су напали пет њених коммшија, а једном од њих, Млађену Радаковићу, је након угриза паса и стреса, престало срце да ради усљед чега је преминуо. 

Бојанић је, како сазнајемо, уложила жалбу на пресуду.

Бојанићева је оптужена да је у дворишту породичне куће у Бањалуци, супротно законима о држању животња, у боксу држала  "два опасна пса" средњеазијски овчар - "азијат", који нису били вакцинисани против бјеснила.

Њу су такође теретили да није обезбиједила услове и мјере потребне за безбједно држање ове врсте паса.

Наводи се да је била свјесна да ове животиње могу напасти људе и друге псе, те да је отворила бокс у којем су били и пустила их да изађу.

Пси су затим, без надзора и заштитиних корпи на њушкама,  прескочили дворишну ограду и изашли на улицу.

Прво су напали комшиницу Зору Мишић и изгризли је по руци. Када је жена почела да дозива упомоћ, изашао је њен супруг Момир Мишић, а пси су напали и њега, те га тешко повриједили. Пси су затим наставили трчати по улици и напали Марицу Радаковића и њеног сина Стефана. Обоје су дозивали помоћ.

У оптужници је наведено да је тада је  из куће изашао Млађен Радаковић како би обранио супругу и сина, али су га напала оба пса и уједали га по цијелом тијелу.  Усљед великог физичког напрезања током борбе са животињама и екстремног стресног догађаја, дошло је до "наглог затајивања рада хронично обољелог срца, усљед чега је наступила смрт" стоји у оптужници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана