Бањалучанину четири и по године робије због обљубе дјевојчице

Небојша Томашевић
Бањалучанину четири и по године робије због обљубе дјевојчице

БАЊАЛУКА - Драган Л. (46) из Бањалуке осуђен је у бањалучком Окружном суду на четири године и шест мјесеци затвора због обљубе малољетнице, односно четрнаестогодишње дјевојчице као и због полне злоупотребе дјетета старијег од 15 година..

Жртве су штићенице Дома за незбринуту дјецу „Рада Врањешевић”.

Према пресуди Драган Л. је два пута обљубио малољетницу од 14 година, док је петнаестогодишњу дјевојчицу дирао по интимним дијеловима тијела, привукао је себи и покушао да јој скине хлаче.

У пресуди се наводи да је оптужени дјевојчице упознао у једном кафићу. Након пића одвео их је својој кући. Старију дјевојчицу је у спаваћој соби привукао себи на кревет и покушао да јој скине одјећу, али је она побјегла из куће Након тога је са млађом дјевојчицом два пута имао односе.

Према незваничним информацијама, случај је откривен након што је васпитач Дома за дјецу и омладину без родитељског старања „Рада Врањешевић” пријавио да се штићеница није на вријеме вратила у Дом.

Позвао је полицију, а након интензивне потраге дјевојчица је пронађена у кући осумњиченог који је потом ухапшен. Даљом истрагом пронађена је још једна дјевојчица.

Истрагом је утврђено да је Драган Л. имао сексуалне односе са малољетницом, што су потврдили и љекарски налази.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана