Бањалучанин ухапшен због прогањања малољетнице, пријетио да ће бомбом побити и њу и њену породицу

Н. Т.
Foto: ГС

БАЊАЛУКА - Бањалучанин Ђорђе Д. (18) ухапшен је због сумње да је прогањао и пријетио малољетници (16) да ће бомбом побити њу и њену породицу јер није жељела да буде с њим у емовитвној вези, сазнаје "Глас Српске".

Незванично сазнајемо да је он дуже вријеме прогањао дјевојку како би она пристала да буде с њим у вези, али она је то упорно одбијала.

- Све је кулминирало уторак увече када је он путем телефона позвао дјевојчицу и рекао да ће донијети бомбу, пиштољ и нож и убити и њу и сву њену породицу. Након тог позива уплашена дјевојчица све је рекла родитељима и позвана је полиција која је експресно реаговала и пронашла и ухапсила осумњиченог прије него оствари своје пријетње - казао је извор близак истрази.

Из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале, казали су да Ђорђа Д. терете за кривична дјела прогањање и угрожавање сигурности.

- Полицији је пријављено да Ђ.Д. већ неко вријеме пријети убиством и насиљем малољетном лицу. То је код њега  изазвало осјећај страха и узнемирености - саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Ово лице је ухапшено јуче када је случају пријављен Полицијској управи Бањалука.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана