Бањалучанин у дворишту породичне куће пронашао тромблон

ГС
Foto: Принтскрин/Српска инфо

На срећу није се десила трагедија када је непозната особа испалила тромблон који није експлодирао, а који се забио у дворишту породичне куће у Ади.

Власник куће испричао је за Српскаинфо да је остао шокиран када је јутрос видио тромблонску мину која је била забијена у трави, у близини његове породичне куће.

– Јутрос око осам часова враћао сам се кући са сином из цркве и примијетио сам нешто чудно у дворишту. Када сам пришао, видио сам да се ради о тромоблонској мини и одмах сам позвао полицију и обавијестио надлежне институције – каже он.

Истиче да је полиција веома брзо дошли и да су обавили увиђај.

– Већ сатима полиција стоји у дворишту и то све обезбјеђује, међутим из Цивилне заштите нико не долази. Звао сам их више пута и кажу да сада немају тима који може доћи. Тромблон и даље стоји у дворишту, а удаљен је свега два метра до главног пута – истиче власник куће.

Каже да слао слике колегама који су у војсци, а који истичу да је овај тромблон вјероватно испуцан из пушке, али да се није активирао.

– Види са да нема осигурача. Стручњаци кажу да је вјероватно испаљен са удаљености од 50 до 100 метара, а по углу који се забио у земљи, упућује да је испуцан из правца Дебељака – рекао је саговорник Српскаинфо и оддао да постоји могућност и да се ради о свјетлећем тромблону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана