Бањалучанин оптужен за смрт словеначког конзула

Небојша Томашевић
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА - Сергеј Миљковић (23) из Бањалуке оптужен је да је скривио саобраћајну несрећу у којој је  погинуо словеначки конзул у Бањалуци Марјан Ристић (62).

Оптужницу против њега подигло је бањалучко Окружно  тужилаштво и на терет му се ставља кривично дјело угрожавање јавног саобраћаја

Из тужилаштва је саопштено да је оптужница  прослијеђена на потврђивање судији за претходно саслушање Основног суда у Бањалуци.

Несрећа се десила 29. марта у Булевару Петра Бојовића у насељу Борик у Бањалуци.

Очевици су рекли да је настрадали пјешак шетао тротоаром када га је, с леђа, покосио „голф“ којим је управљао Миљковић, а који је одједном из непознатих разлога изгубио контролу.

Наводно је у близини мјеста несреће била и особа медицинске струке, која је покушала помоћи повријеђеном пјешаку, али му због тежине повреда није било спаса.

Незванично, након несреће возач је алкотестиран и утврђено је да није имао алкохола у крви, а није ни одраније познат полицји по кривичним дјелима.

Како је потврђено након обдукције тијела, у овом случају кључне су биле тешке повреде главе, усљед којих је на лицу мјеста наступила смрт.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана