Бањалучанин медом обмањивао купце

nezavisne.com
Бањалучанин медом обмањивао купце

Бањалука - Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука поднијели су данас извјештај Окружном јавном тужилаштву Бањакука против Бањалучанина Ј.К. због сумње да је обмањивао потрошаче продајом неквалитетног меда те да није уредно водио пословне књиге.

Незванично сазнајемо да је извјештај поднесен против Јанка Кантара (48), који је одговорно лице у фирми "Медолино" д.о.о.

Како је саопштено из Полицијске управе Бањалука, он се сумњичи да је током 2017. године као одговорно лице друштва за трговину и услуге из Бањалуке, ставио у промет у већим количинама свој производ односно мед, који по квалитету није одговарао ономе који је био на декларацији производа, чиме је обмануо потрошаче.

"Такође, утврђено је да је осумњичени у књиге које је био обавезан да води, уносио нетачне податке о количини откупљеног меда од пчалара, које је касније продавао као своје власништво", рекли су у Полицијској управи Бањлука.

Он је осумњићен за кривична дјела "Обмањивање потрошача" и "Повреда обавезе вођења трговачких и пословних књига и састављање финансијских извјештаја и њихово фалсификовање или уништавање".

Током истраге извршене су неопходна инспекцијске контроле и саслушан је већи број особа, а што ће послужити као доказ у кривичном поступку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана