Бакљама на ресторан због албанског орла

nezavisne.com
Бакљама на ресторан због албанског орла

Брчко - Тужилаштво Брчко дистрикта оптужило је Северина Драгичевића (29) и Стефана Стевановића (26) из тог града јер су прошле године након фудбалске утакмице између Србије и Швајцарске на Свјетком првенству у Русији бацили бакље на ресторан “Палма” и тако довели у опасност већи број људи.

Наиме, у оптужници се наводи да су њих двојица 22. јуна прошле године око 22.50 у брчанској Улици Мирослава Крлеже на оближњем СРЦ “Блатуша”, као навијачи репрезентације Србије, одгледали пренос поменуте утакмице, која је окончана побједом швајцарске репрезентације. Голове су постигли репрезентативци албанског поријекла који су то прослављали укрштањем дланова и тако симболизирајући фигуру орла као доминантног симбола заставе Албаније. То је, како се наводи у оптужници, код њих изазвало бијес и мржњу према Албанцима па су се договорили да разбијају и запале радње у власништву Албанаца.

“Састали су се са више НН лица на паркинг простору иза просторија Центра за социјални рад и договорили да прво запале и униште ресторан 'Палма', власништво Е. Зејнели, након чега су сачекали да се разиђе маса људи с којим су  гледали пренос утакмице и с бакљама 'бенгалкама' и камењем у рукама дошли пред ресторан у којем су били власник и осам радника, те су бацили бакље и камење”, наводи се у оптужници.

Драгичевић је бацио запаљену бакљу у правцу ресторана, која је ударила у стакло и пала на тло, а Стевановић је бацио у правцу ресторана запаљену бакљу, која је пала на кров, гдје се и задржала и од које је почео пуцати цријеп.

Власник је то чуо, истрчао напоље, покушавајући ухватити починиоце, али када је уочио запаљену бакљу на крову, отишао је у поткровље и кроз кровни прозор бацио бакљу,  спријечивши запаљење објекта, који је оштећен за око 490 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана