Бачена бомба на кућу директора фирме "Смарт Инвест", оптуженог у предмету "Tower"

ГС
Бачена бомба на кућу директора фирме "Смарт Инвест", оптуженог у предмету "Tower"

САРАЈЕВО – Двије непознате особе синоћ су у сарајевској улици Слатина изнад насеља Шип бациле експлозивну направу на кућу Елведина Махмутовића, директора фирме "Смарт Инвест" и оптуженог у предмету "Tower" који се води пред судом у Сарајеву, потврђено је за портал Кликс из сарајевске полиције.

Фирма "Смарт Инвест" саопштила је да је синоћ око 22.10 часова бачена експлозивна направа на кућу Махмутовића, те да се у том тренутку у дому налазила његова цијела породица. Направа се одбила и пала у двориште.

- Двије особе су се довезле на мотору и бациле бомбу на кућу директора "Смарт Инвеста". Нападач је погодио прозор дјечије собе на другом спрату у тренутку када је петоро дјеце радило школску задаћу у соби, приликом чега се пуким случајем бомба одбила од полуотвореног прозора и експлодирала у дворишту куће. Полиција је прегледала снимке надзорних камера које су све снимиле и узела изјаве очевидаца - саопштено је из "Смарт инвеста".

У саопштењу је додато да Махмутовић сумња на двије особе које би могле бити наручиоци овог кривичног дјела и да их је пријавио полицији.

У Министарству унутрашњих послова (МУП) Кантона Сарајево рекли су да није било повријеђених особа, а причињена је материјална штета. Инспектори раде на расвјетљавању случаја и проналаску особа које су синоћ бациле бомбу.

Општински суд у Сарајеву прошле године је потврдио оптужницу Тужилаштва Кантона Сарајево против Седина Халилагића и Елведина Махмутовића, ухапшених у акцији " Tower " због примања мира.

Они се терете да су изнуђивали новац од извођача радова на згради " Tower " како би им заузврат омогућили да "несметано раде и буду заштићени".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана