Амелу Сејфовићу десет година робије због бјекства из затвора, осуђени и помагачи

ГС
Амелу Сејфовићу десет година робије због бјекства из затвора, осуђени и помагачи

САРАЈЕВО- Амел Сејфовић осуђен је на десет година затвора због организовања криминалне групе која му је омогућила бјекство из Казнено-поправног завода (КПЗ) Сарајево 3. септембра 2017. године, преноси портал Кликс.

Сејфовић, који је осмислио план бјекства и давао упуте саучесницима, ухапшен је 11. септембра 2017. на локалитету између Високог и Кисељака.

Џевад Хазић, који је оптужен за организовани криминал у вези са омогућавањем бијега особи којој је одузета слобода и за недозвољено држање оружја, осуђен је на седам година затвора.

Амир Ибрахими, који је помогао Амелу Сејфовићу приликом бјекства, осуђен је на пет година затвора.

Чланови групе су сво вријеме комуницирали шифровано путем мобилног телефона и договарали детаље бијега.

Тражили су стан у којем се након бијега Сејфовић требао крити, утврђивали руте кретања мотора и аутомобила након бијега из КПЗ-а. Набавили су аутоматску пушку калашњиков која је , која је пронађена приликом увиђаја у Тушњићима.

Набавили су пиштољ који је упакован у пакет и причвршћен конопцем спуштен преко отворене куполе на крову КПЗ-а у теретану, а затим предат медицинском техничару Игору Милошу којег терете да је пиштољ чувао и држао у амбуланти а потом га предао Сејфовићу када је овај то од њега затражио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана