Алмиру Чехајићу Батку укинуте и све мјере забране

ГС
Алмиру Чехајићу Батку укинуте и све мјере забране

САРАЈЕВО - Кантонални суд у СарајевУ одбио је приједлог Тужилаштва овог кантона за продужење мјера забране Алмиру Ћехајићу Батку, потврдио је за портал Кликс његов адвокат Омар Мехмедбашић.

Тиме су укинуте мјере забрана напуштања боравишта и забрана путовања те мјера одузимања пасоша, као и мјера обавезног седмичног јављања надлежној полицијској управи.

Ћехајић укидањем мјера може и посјећивати Удружење „Отворена мрежа" и радити те се састајати са одређеним особама за које је раније имао забрану контакта.

Он је након мјесец проведених у притвору изашао на слободу 18. новембра прошле године уз изречене мјере забране које су јуче укинуте.

Он је ухапшен 20. октобра у оквиру оперативне акције "Нетворк", а осумњичњн јњ за злоупотребу положаја или овлашћења и прање новца.

Чехајића терете да је нелегално стекао близу 625 хиљада КМ, али и да је располагао кредитима у име фирме "Сити - Отворена мрежа" из Сарајева, а чиме је, према мишљењу истражилаца, наведеној фирми проузрокована штета већа од 50 хиљада КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана