Акција „Сводна“: Порески инспектори осумњичени да су примали мито и злоупотријебили овлашћења

Г.С.
Акција „Сводна“: Порески инспектори осумњичени да су примали мито и злоупотријебили овлашћења

БАЊАЛУКА – Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске доставили су Републичком јавном тужилаштву извјештај против пет особа, Н.Б., Н.Ш. и М.Б. из Приједора, Д.Ј. из Новог Града и М.Р. из Градишке због учињених кривичних дјела из области корупције.

Извјештај терети осумњичене да су од августа 2017. године до јула 2019. године на подручју Града Приједора извршили 11 кривичних дјела, саопштено је из Министарства унутрашњих послова РС.

Н.Б. се сумњичи да је у својству пореског инспектора Пореске управе Републике Српске извршио шест кривичних дјела, три кривична дјела примање мита и три кривична дјела злоупотреба службеног положаја или овлашћења.

М.Р. се сумњичи да је усвојству пореског инспектора Пореске управе РС извршио два кривична дјела, примање мита и злоупотреба службеног положаја или овлашћења.

Н.Ш., М.Б. и Д.Ј. се сумњиче да су починили по једно кривично дјело давање мита.

Акција “Сводна” усмјерена је на откривање  коруптивних кривичних дјела, а полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС наставиће и у наредном периоду активности на откривању ових кривичних дјела.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске позива грађане да пријаве кривична дјела корупције, како би се извршиоци наведених кривичних дјела процесуирали.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана