Акција СИПЕ у Фочи и Бијељини: Одузето четири тоне дувана и већа сума новца

Н.Т.
Foto: Илустрација

ФОЧА - Агенција за истраге и заштиту СИПА у акцији “Скутер 2” ухапсила је Ј. Ж. (44), Р.М. (35) и Ђ.П. (23) и заплијенила близу четири тоне резаног дувана, цигарете и већу суму новца.

Из СИПА је саопштено да је акција усмјерена на спречавање недозвољеног промета акцизним производима.

- Извршени су претреси на четири локације у Фочи и Бијељини сарадњи са полицијским службеницима МУП-а Републике Српске и ухапшена три лица због постојања основа сумње да су починила кривично дјело организовани криминал и недозвољен промет акцизних производа - саопштила је СИПА.

Додали су да су током претреса одузели 1.259 кутија цигарета, око 3.810 килограма разног дувана, четири ваге, пет мобилних телефона и четири СИМ картице, новац у укупном износу од 16.000 евра, 630 УСД и 5.500 конвертибилних марака, те друге предмете који могу послужити као доказ у даљем кривичном поступку

- Оперативна акција „Скутер 2” реализована је по наредбама Суда и Тужилаштва БиХ. Осумњичена лица приведена су у просторије СИПА-е и над њима је у току криминалистичка обрада. СИПА ће у законском року надлежним правосудним институцијама поднијети одговарајуће извјештаје - саопштила је СИПА.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана