Акција СИПА у Шамцу: Одузето 750 килограма дувана, има ухапшених

Срна
Акција СИПА у Шамцу: Одузето 750 килограма дувана, има ухапшених

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) ухапсили су на подручју општине Шамац четири лица због основане сумње да су починила кривична дјела организовани криминал и недозвољен промет акцизних производа.

Припадници СИПА јуче су извршили претресе на пет локација, а лица лишена слободе спроведена су у просторије ове полицијске агенције ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњиченог, саопштено је из Сипе.

Приликом претреса откривени су и привремено одузети предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку, и то 750 килограма дувана, једна машина за резање дувана, једна вага, по једна аутоматска и полуаутоматска пушка, осам оквира за аутоматску пушку и 210 метака.

Активности ове оперативне акције под називом „Блинкер“ спроведене су према налогу Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ, а у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Републике Српске и Управом за индиректно опорезивање БиХ.

Тужилаштво БиХ саопштило је да је прикупило информације и доказе да су се четири лица, која су ухапшена на подручју Шамца, дуже вријеме бавила недозвољеном трговином дувана тако што су као припадници групе за организовани криминал незаконито набављали веће количине дувана, припремали у облик погодан за конзумацију, те продавали дуванске прерађевине које нису биле обиљежене контролним маркицама.

-По налогу Тужилаштва БиХ, полицијски службеници СИПА су у сарадњи са припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Управом за индиректно опорезивање БиХ јуче извршили претресе на пет локација на подручју општине Шамац и привели четири осумњичена лица – рекли су у Тужилаштвз.

Додају да је претрес је извршен накнадно и за пето осумњичено лице за које се утврдило да посједује предмете који могу послужити као доказ у даљем кривичном поступку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана