Aкција "Рудник": СИПА претреса стан полицијског инспектора осумњиченог за примање мита

Срна
Foto: Кликс

САРАЈЕВО - Припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) започели су јутрос претресе на једној локацији на подручју Грачанице, у оквиру акције "Рудник", потврђено је Срни у овој полицијској агенцији.

- Припадници СИПА, по наредби Тужилаштва Кантона Тузла и Општинског суда Грачаница, врше претресе стана и возила једног лица у вези са кривичним дјелом примање дара и других облика користи - рекао је портпарол Агенције Лука Миладиновић.

Јутрошња акција наставак је оперативне активности "Рудник", а портал Кликс јавио је да претресају породичну кућу Енеса Бешића, истражиоца Полицијске управе у Грачаници, те да се ради о наставку истражних радњи везаних за предмет "Рудник соли Тузла".

Портпарол Тужилаштва Тузланског кантона Адмир Арнаутовић је потврдио да је против Бешића отворена истрага. Након обављеног претреса осумњичени ће бити задржан у просторијама СИПА у Тузли гдје ће бити испитан.

- Он је осумњичен да је починио кривично дјело примање награде или другог облика користи за трговину утјецајем, односно да је користећи свој службени положај, у циљу да погодује фирми "Minning & Drilling" из Грачанице, у више наврата посредовао и тражио да се донесе одлука о расписивању другог круга избора за најповољнијег понуђача за извођење истражно-експлоатационих бушотина у Руднику соли јер у првом кругу ова фирма није имала најповољнију понуду и није могла бити изабрана - навео је Арнаутовић.

Iстражиоци већ дужи временски период раде на предмету који је везан за Рудник соли у Тузли, тачније намјештање тендера вриједности од пет и по милиона конвертибилних марака.

 

 

Прије 15 дана у оквиру ове акције слободе је лишено шест лица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана