Акција "Парма": Након осталих ухапшених, на слободу пуштен и Росо

Ј.С.
Акција "Парма": Након осталих ухапшених, на слободу пуштен и Росо

БАЊАЛУКА - Горан Росо (48), који је јуче ухапшен у акцији "Парма" и осумњичен за разбојништво, лажно представљање, фалсификовање исправе и друга кривична дјела пуштен је на слободу.

Окружно тужилаштво Бањалука није предложило притвор за њега, јер за то, како је саопштено, нису испуњени законски разлози.

 - Осумњичени је испитан од стране поступајућег тужиоца. С обзиром на то да нису испуњени законски разлози за одређивање мјере притвора, пуштен је и у наставку кривичног поступка браниће се са слободе - наведено је у саопштењу.

У полицијској акцији „Парма" разбијена је криминална група која је, како је објавила Српскаинфо, оштетила насљеднике бивше фирме „Парма тренд" за више стотина хиљада марака. Овај портал објавио је да је поред Росе, који је познати лопов и преварант, ухапшена његова супруга Мартина, бивши начелник општине Језеро Душан Шајин и његов кум Милорад Вођевић.

Ухапшени се доводе у везу са преваром насљедника Милутина Жујића, који је био власник ланца бензинских пумпи "Парма тренд", а који се у у међувремену убио.

У Полицијској управи Бањалука рекли су, наводећи иницијале, да су хапшењем осумњичених расвијетлили 13 кривичних дјела.

Ухапшени се сумњиче за фалсификовање исправе, овјере неистинитог садржаја, преваре и друга кривична дјела.

Цијели случај полицији су пријавили кћерка и син покојног Жујића, који су због страха од Росе побјегли из БиХ и бораве у иностранству. Извор близак истрази појаснио је да су осумњичени, на основу фалсификоване документације, између себе два пута продали стан поменуте породице.

– Они су фалсификовали потпис насљеднице и затим продали тај стан. Ријеч је о стану од 118 квадрата, који се налазио у Булевару Десанке Максимовић у Бањалуци. Само на основу овог кривчног дјела процјењује се да су остварили противправну имовинску корист од око 250.000 марака – појаснио је извор укључен у истрагу.

Након криминалистичке обраде осумњичени Росо је био предат у надлежност Бањалучког тужилаштва, а остали су пуштени да се бране са слободе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана