Акција „Мрежа 4“: Ухапшено 29 људи, полиција трага за троје

Срна
Foto: Кликс

САРАЈЕВО – Припадници полиција Унско-санског, Кантона Сарајево и Средњобосанског кантона (СБК) извршили су данас претресе на више од 40 локација и том приликом у Зеници ухапсили 23 особе, у Сарајеву двије, а четири у СБК.

Ријеч је о наставку опсежне полицијске акције кодног назива "Мрежа 4" која се спроводи у сарадњи са Федералном управом полиције и усмјерена је на хапшење и процесуирање особа које су осумњичене за кривична дјела злоупотреба опојних дрога и недозвољено посједовање оружја и муниције.

Истовремени претреси обављени су на 32 локације на подручју Зенице, девет локација на подручју Средњобосанског кантона и на двије у Сарајеву.

Претреси су извршени с циљем проналажења и привременог одузимања предмета који могу послужити као доказ у даљњем поступку те лоцирања и хапшења особа које су мете акције.

Укупно је ухапшено 29 особа, неки од осумњичених су већ у притвору, а ова полицијска акција још увијек није завршена па се може очекивати да ће бити и још ухапшених.

Портпарол Министарства унутрашњих послова ЗДК Алдина Алић казала је за портал Кликс да је једна особа, која је такође мета акције, већ на издржавању казне у затвору, да су двије особе у притвору из претходне акције за трговину људима, а да се за три особе још интезивно трага те да је расписана потрага.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана