Адвокат Недељка Лиздека: Мој брањеник нема везе с убиством сарајевских полицајаца

klix.ba
Адвокат Недељка Лиздека: Мој брањеник нема везе с убиством сарајевских полицајаца

Сарајево - Алдин Лејлић, адвокат Недељка Лиздека, тврди да његов брањеник није пристао на сарадњу с истражним органима у предмету убиства сарајевских полицајаца.

Лиздек је један од осумњичених за крађу аутомобила голф 5 на Требевићу 2018. године, а Лејлић тврди да он у предмету “Требевић” ни против кога није дао никакву изјаву.

“У споразуму који је потписао није обавезан да свједочи ни против кога у том предмету, нити против било кога другог у било којем другом предмету. Он ће одговарати за оно што је урадио везано за акцију 'Требевић' односно везано за голф 5. А што се тиче предмета убиства полицајаца, није истина да је Лиздек притиснут икаквим доказима. Он се у том предмету искључиво бранио шутњом. Он није свједочио ни против кога, јер нема никаква сазнања у том предмету будући да апсолутно није умијешан у било који аспект тог предмета”, рекао је Лејлић.

Подсјетимо, Кантонални суд у Сарајеву потврдио је у фебруару оптужницу Тужилаштва КС против Небојше Маринковића, Лиздека, Цицовића и Милоша Павловића због кривичног дјела разбојништва.

Реаговао је и Александар Ремић, адвокат Небојше Маринковића, који тврди да нема повезаности Маринковића са случајем убиства полицајаца.

“Небојша Маринковић ухапшен је три дана прије убиства полицајаца и немогуће је да он има неке везе с тим. Од тада па све до данас је у притвору”, казао је Ремић.

Такође, адвокат Ђорђа Цицовића контактирао је редакцију портала “klix.ba” и демантовао вијест.

“Обзиром на чињеницу да у досадашњем току поступка у акцији Требевић Ђорђе Цицовић није био поменут у било којем контексту у вези с убиством полицајаца, оштро демантујемо све информације које је портал Клиџ.ба објавио”, рекао је адвокат Кочо.

Раније у току дана, поменути портал је објавио информацију да је Лиздек истражним органима открио битне детаље о убиству сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана