Адвокат тврди да против љекара Голића нема биолошких доказа

Н.Т.
Адвокат тврди да против љекара Голића нема биолошких доказа

БАЊАЛУКА – У досадашњој истрази која се води против суспендованог начелника Клинике за анестезију и интензивно лијечење Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске Дарка Голића (60), осумњиченог за обљубу пацијента, нису пронађени биолошки трагови који би указали на то да је он почнио оно зашто га терете.

Рекао је то за "Глас Српске" његов адвокат Јевто Јанковић и појаснио да Голићу притвор истиче 19. фебруара и истакао да нема основа да буде затражено продужење притвора његовом брањенику.

- Ако тужилац затражи продужење притвора починиће теже кривично дјело него осумњичени и тиме ће обмањнити јавност. Притвор је немогућ и то нас не интересује. По мом сазнању, нема биолошких трагова, а ако ми не донесу два биолошка доказа они који су га ухапсили платиће највећу одштету. Српска ће платити дебело јер  се не поштују струка и памет, а ово је политички монтирани процес. Пристајем да ја будем ухапшен ако има биолошких доказа против мог брањеника - казао је Јанковић.

Тужилаштво терети Голића да је обљубу над немоћним лицем починио 19. јануара на штету тридесетшестогодишњег пацијента. Притвор му је одредио Основни суд у Бањалуци због бојазни од утицаја на свједоке и понављања кривичног дјела. Према информацијама из истраге, Голић је пијан обљубио немоћног пацијента који је био у „шок соби“ и који се није могао бранити јер је због самоповређивања био везан. Пацијента је љубио и дирао по интимним дијеловима тијела, а то је, према документима из истраге, видјело пет свједока и потврдио сам пацијент.

У тужилачком спису из истраге наводи се да основана сумња да је Голић починио кривично дјело произилази из изјава 12 свједока. Свједоци су изјавили да су примијетили да пацијент има угризе на врату и друге трагове који указују на злостављање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана