Учитељица по дрогу ишла у Модричу

Небојша Томашевић
Учитељица по дрогу ишла у Модричу

бањалука - Свједок тужилаштва Ђорђе Пеулић из Прњавора изјавио је у бањалучком Окружном суду да је са оптуженом учитељицом Сњежаном Балић-Петрешин (36) из Прњавора ишао у Модричу и Зеницу по марихуану.

Оптужена учитељица у тренутку хапшења била је запослена у Основној школи "Милош Црњански" у Поточанима код Прњавора. Осим Балић-Петрешин, у овом случају за трговину дрогом оптужени су и Ади Порча (33), Емир Арнаут (28) и Предраг Лебурић звани Лебура (41) из Прњавора, те Ален Накарадић (25) из Добоја.

Свједок Пеулић је у наставку суђења против њих пред судским  вијећем изјавио да је Балић-Петрешин договарала куповину дроге са лицем по имену Есад. Признао је да јој је он дао новац за то.

- У августу 2013. године отишли смо у Модричу, гдје смо од Есада набавили мању количину марихуане за 100 марака. Затим смо, када смо видјели да је дрога добра, позвали Есада да купимо још и он је рекао да дођемо у Зеницу, па смо отишли и узели још - казао је Пеулић.

Додао је да су ухапшени на повратку у Прњавор, када су их пресрела два цивилна возила у којима су били инспектори. Бранилац Балић-Петрешин, адвокат Зоран Јошић, сматра да је овај свједок био сарадник полиције и да се његов исказ мора процијенити у свјетлу те чињенице.

Балић-Петрешин и остали оптужени су марихуану и спид препродавали од фебруара 2013. до јануара 2014. године у Прњавору и Дервенти. Дрогу су куповали од непознатих лица, а са муштеријама су се о цијени, количини и мјесту испоруке договарали путем мобилних телефона. Дрогу су продавали зависно од количине и врсте по цијенама од десет до 50 марака. Сви оптужени ухапшени су у јануару 2014. године у полицијској акцији кодног назива "Фортуна".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана