Покренута истрага о смрти наставнице из Пала: Угушила се у каналу дубоком 70 центиметара

Небојша Томашевић
Покренута истрага о смрти наставнице из Пала: Угушила се у каналу дубоком 70 центиметара

Пале - Наставница српског језика Основне школе “Пале” Сања Церовић (54) пронађена је мртва у каналу поред пута у близни зграде у којој је становала, у улици Јована Цвијића у Палама, сазнаје “Глас Српске”.

Према незваничним информацијама, претпоставља се да се оклизнула, упала и угушила у каналу у којем је било око 70 центиметара воде.

Тијело несрећне жене уочила је полицијска патрола која је обилазила терен те су одмах позвани екипа за увиђај и мртвозорник.

- Ивице канала у којем је пронађена жена су јако стрме. Нису пронађени трагови који би указивали на то да је ријеч о убиству или неком кривичном дјелу, па се претпоставља да се жена скотрљала у њега док је ходала. Према стању леша, тијело је у води било више часова - казао је извор близак истрази.

Познаници Церовићеве кажу да је да је она свакодневно од куће до посла у Основној школи “Пале” пролазила поред спорног канала.

- Све нас је ово шокирало и затекло и нико не зна како је страдала и шта се десило. Прича се да је ријеч о несрећном случају и да је пролазећи поред канала некако упала у њега. Она је донедавно била на боловању и скоро се вратила на посао. Надамо се да ће то утврдити полиција - казала је једна мјештанка Пала, не желећи да јој помињемо име.

Истакла је да је Церовићева била јако добра особа и наставница коју су сви вољели и јако цијенили.

Полицијска управа Источно Сарајево саопштила је да је покренута истрага овог случаја и да док она не буде завршена не могу да кажу како и зашто је жена страдала.

- Утврђено је да је ријеч С. Ц. из Пала, а узроци њене смрти биће познати након обдукције тијела. Више детаља за сада не можемо да кажемо - рекли су у полицији.

Специјалиста судске медицине Хамза Жујо казао је да прегледом тијела страдале није уочио трагове насиља.

- Међутим, док не буде завршена обдукција не могу да говорим о узроку смрти - казао је Жујо.

Познаници Церовићеве кажу да је живјела с оцем и да се није удавала. Мајка јој је умрла прије неколико година.

Школа

Директор Основне школе “Пале” Александар Рајић казао је да је смрт наставнице Сање Церовић велики губитак за ову установу и дјецу.

- Била је врхунски наставник и лектор који иза себе има 20 генерација ђака којима је преносила знање, изузетна  особа и радни колега. Њена смрт нас је јако потресла - рекао је Рајић.

Додао је да Церовићева није радила јуче и прекјуче и да је била недоступна на телефон, али нико није очекивао да се десила трагедија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана