Осумњичени за шверц дроге пали у акцији Клуб 2 на спавању

Небојша Томашевић
Осумњичени за шверц дроге пали у акцији Клуб 2 на спавању

Бањалука - Девет особа ухапшено је у акцији “Клуб 2” због шверца наркотика и зеленашења, а заплијењено је више од шест килограма наркотика, међу којима и хашиш, веома ријетка дрога на овим просторима, потврђено је “Гласу Српске” у полицији.

Према незваничним информацијама, приведени су: Огњен и Озрен Савић, Драшко Ромић, Душан Бабић, Стефан Павловић, Александар Савић, Игор Радошевић, Дарко Вранчић и Марко Михајловић. Полиција их терети за неовлашћену производњу и промет опојних дрога, а једног осумњиченог за зеленашење. Према нашим информацијама, терете их да су дуже вријеме шверцовали сканк, хашиш и спид на подручју бањалучке регије.

Акција “Клуб 2” почела је јуче у рану зору на ширем подручју Бањалуке, а неки од осумњичених затечени су на спавању и ухапшени у доњем вешу.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске саопштило је да је у оквиру акције претресено 15 локација на ширем подручју Бањалуке.

- Током акције пронађено је и одузето око четири килограма хашиша, два килограма сканка, 4,47 грама кокаина и шест таблета екстазија. Заплијењени су и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичног дјела - рекла је портпарол МУП-а РС Мирна Миљановић не наводећи више детаља.

Она није могла да каже идентитет осумњичених нити кога терете за зеленаштво и зашто, а кога за шверц наркотика.

Већина ухапшених није раније хапшена због шверца наркотика нити су познати по чињењу кривичних дјела. До закључења овог броја “Гласа Српске” нису били испитани. Акција “Клуб 2” наставак је акције “Клуб” у којој је почетком јуна ухапшено 11 осумњичених за неовлашћену производњу и промет опојних дрога и навођење на проституцију. Након испитивања шесторо их је пуштено на слободу, док је Окружни суд у Бањалуци одредио једномјесечни притвор Срђану Бошкову (36), Леи Докмановић (19), Наили Капи (20) и Амеру Исаковићу (20), осумњиченима за трговину дрогом и омогућавање конзумирања дроге. Тада су лисице на руке биле стављене и Маринку Марјановићу и Драгану Јелачи због сумње да су од 2017. до 2019. искоришћавали психичку незрелост и лоше породичне прилике штићеница Дјечијег дома “Рада Врањешевић” те их наводили и подстицали на проституцију.

Циљ

МУП Републике Српске саопштио је да је циљ акције “Клуб 2” разбијање организоване криминалне групе која се бавила илегалном продајом опојних дрога и зеленаштвом.

Истакли су да је акција изведена под надзором бањалучког Окружног јавног тужилаштва у сарадњи с Полицијском управом Бањалука.

Ухапшени предати Тужилаштву

Осам од укупно девет ухапшених у акцији кодног назива “Клуб два” предато је данас Окружном јавном тужилаштву Бањалука, а тужилац ће послије саслушања донијети одлуку да ли ће им бити предложен притвор.

Тужилаштву су предати: Озрен Савић (28), Драшко Ромић (27), Душан Бабић (48), Игор Радошевић (43), Александар Савић (30), Дарко Вранчић (36), Стефан Павловић (28) и Марка Михајловића (29), због постојања основа сумње да су починили  кривично дјело Неовлаштена производња и промет опојних дрога из члана 207. став 3. у вези са ставом 1. Кривичног законика Републике Српске.

Они се сумњиче да су у протеклом временском периоду до 17. јуна, од за сада непознатих лица, вршили набавку и препродају опојних дрога (марихуана,кокаин, хашиш и екстази) корисницима на подручју Града Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана