Наставак суђења за покушај убиства: Ковачевић погледао нападача у очи

nezavisne.com
Наставак суђења за покушај убиства: Ковачевић погледао нападача у очи

Бањалука – Владимир Ковачевић, новинар БН телевизије, данас је у судници у Бањалуци оптуженог Марка Чолића препознао као једног од нападача који га је претукао.

Наиме, Чолић, који је оптужен за покушај убиства, затражио је од Ковачевића “да га погледа у очи и каже да га је он напао”.

“Да. То је лице које сам у полицији препознао као једног од нападача који ме претукао”, одговорио је Ковачевић на Чолићево инсистирање да га поново препозна.

Ковачевић је у судници Окружног суда Бањалука казао и да је један од нападача имао тамнију, оштрију, његовану браду, те поновио и неке детаље са пређашњих суђења.

“Чолића сам на препознавању осим по бради, препознао и по цртама лица”, рекао је Ковачевић, одговарајући на питање Гордана Јовишевићева, браниоца оптуженог Чолића.

Осим Ковачевића, као свједоци су се у судници појавили и Вања Крсмановић, Чолићева невјенчана супруга, Драган Матић, радник фирме која се бави чишћењем, као и кајакаш Дарко Савић.

Крсмановићева је казала како је Чолић 26. августа прошле године, када је Ковачевић премлаћен, цијели дан провео с њом и њиховим дјететом, те да је на посао у клуб “Балкан” гдје је радио као редар отишао тек око 21.55.

“Тог дана се добро сјећам јер је био 'Кочићев збор'. Планирала сам да са другарицама одем тамо и Марко је пристао да чува наше дијете. С обзиром на то да је цијелог дана падала киша, и Марко и ја смо остали у стану са дјететом и он је изашао само на пола сата око 12 да би купио намирнице у продавници, како бих ја могла да спремим ручак”, истакла је Крсмановићева.

Она је навела да јој је тог дана нешто иза 21 час поруку послала најбоља пријатељица, те да се сјећа да је Чолић и у том моменту био с њом јер јој је, како каже, другарица рекла да ће је назвати кад он оде на посао “да разговарају о женским стварима”.

“Марков пријатељ ме позвао 8. септембра прошле године, око 21.45, и питао може ли доћи код мене. Након што је дошао, рекао ми је да је Марко ухапшен и прво ми је прошло кроз главу да се десио неки инцидент у локалу гдје је радио, али кад је дошао показао ми је чланак на неком порталу и слику новинара и ја нисам могла да вјерујем”, казала је Крсмановићева.

Она је устврдила да је током давања изјаве у полицији на њу вршио притисак инспектор Огњен Кос, те да ју је “вријеђао и њу и Чолића”.

“Марка је називао будалом и мени је говорио свакакве ријечи. У једном моменту је устао са столице и загаламио на мене и ја сам се тресла на столици. Након тога га је инспектор Живковић, који је био миран и пристојан све вријеме, изгурао на ходник, а ја сам побјегла одатле”, тврди Крсмановићева.

Кајакаш Дарко Савић је казао да је са Чолићем био само у професионалним односима, те да га је тренирао. Савић је истакао да током давања изјаве нико није утицао на њега, те да је саслушан и у полицији и тужилаштву.

Свједок Драган Матић је рекао да га је 27. августа два пута позвао непознати мушкарац, те затражио од њега да дође у Улицу Бановић Страхиње и “очисти нешто”, али да када је дошао, како каже, жена је већ све очистила.

Сљедеће рочиште је заказано за 13. јуни, када ће, како је речено, свједочити тужилац и четири инспектора које је предложио Чолићев бранилац.

Током свједочења Савића и Матића, тужилац Татјана Нинковић је уложила бројне приговоре тврдећи да бранилац оптуженог поставља питања на која су свједоци већ дали одговоре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана