Нападач на Славишу Крунића у шупи крио килограм и по кокаина и експлозив

Невена Бунић
Нападач на Славишу Крунића у шупи крио килограм и по кокаина и експлозив

Бањалука - Полиција је пронашла килограм и по кокаина, два пиштоља, детонаторе и ТНТ експлозив током претреса шупе коју је користио Жељко Ковачевић, убијени нападач на Славишу Крунића, потврђено је “Гласу Српске”.

Према незваничним информацијама, полиција је у сриједу претресла шупу коју је користио Ковачевић, а која се налази у подруму стамбене зграде у бањалучком насељу Обилићево. У Министарству унутрашњих послова Републике Српске (МУП РС) саопштено је да су претресе обавили службеници ПУ Бањалука и Управе за организовани криминал МУП-а.

- Пронађено је: око килограм и по кокаина, два пиштоља, двије дигиталне ваге за прецизно мјерење, два детонатора - иницијалне каписле, два паковања ТНТ експлозива, меци, мобилни телефони, алат за обијање брава, као и други предмети који се могу довести у везу с извршењем кривичних дјела - саопштено је у МУП-у РС.

Објаснили су да је пракса да буду контролисани и претресани објекти и просторије које користе извршиоци кривичних дјела.

Пронађени предмети биће послати на вјештачење да би било утврђено да ли су у вези са ликвидацијом познатог бизнисмена. У МУП-у нису жељели да појасне повезаност због истраге која је у току.

- Провјерава се како су пронађени накотици, оружје и експлозив повезани с убиством Крунића и Павловића. Сваки, па и најмањи, траг могао би довести до налогодаваца и расвјетљавања тог случаја - објаснио је извор из полиције.

Крунић и његов тјелохранитељ Жарко Павловић убијени су 22. априла увече у близини имања бањалучког бизнисмена у Гламочанима код Лакташа. Нападачи, међу којима је био осуђивани криминалац Ковачевић, чекали су скривени у жбуњу поред пута. Када је наишла “тојота” у којој су били Крунић, Павловић и возач Горан Илић, они су осули рафалну паљбу из аутоматских пушака. Том приликом, у размјени ватре усмрћен је Ковачевић. Њега је хицем из пиштоља погодио Илић, који је тешко рањен у нападу.

Мотив убиства Крунића и Павловића, као и наручиоци, још су непознати. У притвору се, због сумње у умијешаност у овом злочину, налазе Емилио Балдо и радник “Сектор секјуритија” Родољуб Гајић, док се за Бенедијем Ђукановићем и даље трага.

Дрога у тегли

Пронађени кокаин и експлозив били су запаковани у неколико пластичних врећица.

- Наркотици у врећицама били су смјештени у двије пластичне флаше, кутију и стаклену теглу. Сви пронађени предмети били су на видном мјесту у шупи - рекао је извор “Гласа Српске”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана