Камера одала боксера батинаша

nezavisne.com
Камера одала боксера батинаша

Бањалука - Међу доказима против којих ће се суочити Марко Чолић Рода (31), боксер из Бањалуке, а који је ухапшен због покушаја убиства Владимира Ковачевића (36), новинара ТВ БН, налази се и снимак камере која је, по свему судећи, снимила кретање осумњиченог.

То се, наиме, може закључити на основу онога што је јуче речено у судници Окружног суда у Бањалуци, гдје је одржано рочиште о одређивању притвора Чолићу, а који је, судском одлуком, смјештен мјесец дана иза браве.

Иако је Чолићев адвокат Гордан Јовишевић покушао да убиједи судију за претходни поступак да нема основа да се тридесетједногодишњаку одреди притвор, његови аргументи пали су у воду.

“Тужилац није пружио ваљано образложење у погледу квалификације дјела које се Чолићу ставља на терет. Осим тога, у приједлогу за притвор наводи се да су оштећеном нанесене тешке и по живот опасне повреде, али нису пружени докази који то потврђују. Тужилац није образложио на основу чега заснива своју тврдњу да је ријеч о по живот опасним повредама”, навео је Јовишевић.

У покушају да боксера спасе од притвора, адвокат је, између осталог, истакао да Ковачевића Тужилаштво још није ни саслушало у својству оштећеног, иако је јуче био 11. септембар, а новинар је из болнице изашао 31. августа.

“Предлажем да се не усвоји приједлог Тужилаштва и да се осумњичени одмах пусти на слободу”, поручио је Јовишевић, док Чолић у судници није имао жељу да говори много.

Наиме, боксер, који је у пратњи два судска полицајца доведен с лисицама на рукама, само је кратко рекао да се слаже с оним што је рекао његов бранилац, те да нема шта додати. Ништа није у судници говорила ни тужилац Татјана Нинковић.

Чолић, како сазнајемо, раније није осуђиван и против њега се не води други кривични поступак. Разведен је и живи у ванбрачној заједници.

Подсјетимо, полиција трага за најмање још једним нападачем, те истражује мотиве напада, који је и те како узнемирио Ковачевићеве колеге новинаре, а који очекују да се овај случај потпуно расвијетли.

Ковачевић нам је у понедјељак рекао да је задовољан досадашњим током истраге, али да очекује да она резултира именима налогодаваца.

“Док год се не открије ко је наручилац напада, нећу сматрати да је истрага завршена, рекао је Ковачевић за “Независне”, те додао да с ухапшеним раније није имао никакав контакт, тако да је лични мотив искључен.

Чолић је осумњичен да је, с најмање још једним саучесником, телескопским палицама, 26. августа око 20.40, у бањалучкој Улици Бановић Страхиње, готово на кућном прагу премлатио Ковачевића, оца двоје малољетне дјеце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана