Дамјанић дрогом плаћао чишћење стана

Небојша Томашевић
Дамјанић дрогом плаћао чишћење стана

Бањалука - Горан Дамјанић (54) звани Зола, оптужен да је више од 100 пута продао марихуану и да је дрогу давао жени која му је заузврат чистила стан, најавио је да ће признати кривицу.

Његов адвокат Небојша Пантић казао је на почетку суђења у бањалучком Окружном суду да су он и његов клијент предложили да закључе споразум са тужилаштвом.

- Оптужени је тешко болестан и мораће ићи на дијализу. Желимо да се процес што прије оконча - казао је Пантић.

Тужилац Саша Лаботић потврдио је преговоре о признању кривице и истакао да вјерује да ће се успјети договорити.

- Оптужени је од почетка признао оно за шта је био осумњичен и сарађивао с тужилаштвом. Познато нам је да има здравствених проблема и чак је у вријеме док је био у притвору био у болници. Вјерујемо да ћемо закључити споразум - казао је Лаботић, који је послије тога прочитао оптужницу.

Судија Бранимир Јукић након читања оптужнице одгодио је суђење за април.

Према оптужници, Дамјанић је наркотике растурао од почетка 2018. до 28. септембра те године, када је ухапшен и када је код њега пронађено 827 грама марихуане.

Ову дрогу је продавао по цијени од пет до 50 КМ већем броју лица на подручју Бањалуке, међу којима су малољетници и дјеца. У оптужници се наводи да је наркотике шверцовао углавном у свом стану, а и давао је другима да марихуану уживају код њега. Тако је пет-шест пута марихуану дао Х. Џ. за услугу чишћења стана.

Даље га терете да је око 50 пута продао марихуану седамнаестогодишњаку по цијени од 10 до 20 марака, а његовом вршњаку продао је шест пута дрогу за 10 марака. Дрогу је давао и годину дана млађем малољетнику, коме је 10 пута продао марихуану. У оптужници Окружног јавног тужилаштва Бањалука истиче се да је Дамјанић дрогу набављао од њему познатог лица.

Акција “Лава”

Оптужени Горан Дамјанић ухапшен је у полицијској акцији “Лава” 28. септембра прошле године. Међутим, касније му је позлило, па је умјесто у притвору завршио у болесничкој постељи. Њему је било јако лоше када је требало да буде спроведен у Окружно тужилаштво Бањалука, због чега га је полиција превезла у Универзитетски клинички центар Републике Српске у Бањалуци. Након испитивања он је чак први мјесец притвора провео у болници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана