Бањалучанин пустошећи кладионице обљубио радницу

Небојша Томашевић
Бањалучанин пустошећи кладионице обљубио радницу

Бањалука - Марко Опачић (33) из Бањалуке ухапшен је због сумње да је пријетећи пиштољем опљачкао девет спортских кладионица на подручју Бањалуке и Лакташа током којих је једну од радница натјерао да се скине гола и дирао је по грудима, сазнаје “Глас Српске”.

Полиција га сумњичи да је починио укупно 11 кривичних дјела и украо око 13.000 марака. Према незваничним информацијама, на његовој мети биле су кладионице “АМ спорт”, “Премијер”, “Икс лајв”, “Бет лајв”, “Wwin” и “Меридијан”. Све пљачке је починио од новембра прошле до фебруара ове године. Опачић је ухапшен у великој полицијској акцији која је спроведена 1. и 2. марта и након испитивања предат у надлежност бањалучког Окружног тужилаштва, које је за њега затражило једномјесечни притвор. Извор близак истрази појаснио је да је Опачић у пљачкашке походе ишао углавном у вечерњим часовима “рено лагуном”.

- Претходно је осматрао кладионице, а пљачке је чинио пред крај радног времена када раднице остану саме. Био је маскиран фантомком, а у појединим случајевима носио је хируршку маску преко лица. Бирао је крај радног времена и због чињенице да тада има више новца у каси - казао је извор близак истрази.

Додао је да је Опачић 25. новембра 2018. натјерао радницу спортске кладионице “Wwin” да се скине гола, због чега га сумњиче за блудне радње.

- Утјерао је у тоалет, а након што је натјерао да се скине, дирао је по грудима. Тада је однио око 3.600 КМ и побјегао оставивши уплакану радницу која је доживјела велики шок - казао је овај извор.

Појаснио је да је због ове пљачке полиција у децембру била ухапсила Ф. Ж. (17) који је признао да је то починио, али се на основу новоприкупљених доказа испоставило да је ту пљачку починио Опачић.

Полицијска управа Бањалука јуче је на ванредној конференцији за новинаре саопштила да је током 1. и 2. марта у двије акције ријешила 23 кривична дјела и ухапсила М. О. и П. И.

- М. О. сумњичимо да је починио 11 кривичних дјела и то девет разбојништава, обљубу над немоћним лицем и покушај тешке крађе. Теретимо га да је од 25. новембра прошле до 24. фебруара ове године на подручју Бањалуке и Лакташа маскиран и пријетећи оружјем од радница више спортских кладионица украо 13.000 КМ - казао је начелник Сектора криминалистичке полиције ПУ Бањалука Дарко Новковић и додао да је П. И. ухапшен у акцији “Елзет” због сумње да је починио 12 крађа у којима је украо робу вриједну 5.000 КМ.

Незванично сазнајемо да ријеч о Предрагу Иванићу (25) из Бањалуке.

Елзет”

Према незваничним информацијама, осумњичени Предраг Иванић (25), који је пао у акцији “Елзет”, углавном је проваљивао у викендице и празне куће.

- Крао је алат, електричне и друге машине и вриједне ствари. Користио је одсуство власника или њихову непажњу како би крао разне вриједне ствари - казао је овај извор. Полицијска управа Бањалука Иванића терети да је починио седам крађа и пет тешких крађа. Он је након испитивања пуштен да се брани са слободе.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана