Бањалучанин пријетио смрћу и ударио полицајца

Н. Б.
Бањалучанин пријетио смрћу и ударио полицајца

Бањалука - Давид Крнета (22) из Бањалуке ухапшен је због сумње да је пријетио смрћу и ударио полицајца у улици Симе Матавуља у Бањалуци, потврђено је "Гласу Српске". Осумњиченог терете да је у суботу навече пришао припаднику МУП-а РС и почео да га вријеђа.

- Полицајцу је поручио да ће "их све побити и да ће почети са њим". Након тога песницом га је ударио у стомак. На крају је нападач ипак савладан и стављене су му лисице на руке - рекао је извор "Гласа Српске".

Крнета, који је члан групе "Правда за Давида" је хапшен и у новембру прошле године, уочи инаугурације предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић када је испред Палате предсједника одбио да се легитимише.

И полиција у Зворнику је имала посла са насилницима. Горан М. (38) из Зворника ухапшен је због сумње да је пијан галамио и вријеђао полицајце испред Полицијске станице у Козлуку, потврђено је "Гласу Српске".

Подаци МУП-а РС показују да је од јануара до априла ове године било 15 напада на полицајце у којима је један службеник погинуо, а 15 њих је задобило лакше повреде. У РС су прошле године евидентирана 53 напада на полицајце у којима је један од њих теже и 50 лакше повријеђено.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана