Званичници Српске честитали 29 година постојања и рада РТРС-а

Срна
Званичници Српске честитали 29 година постојања и рада РТРС-а

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је руководству, уредницима, новинарима, сниматељима и свим запосленим у Радио-телевизији Републике Српске /РТРС/ 29 година постојања и рада ове медијске куће, која је у протеклом времену оправдала улогу јавног медијског сервиса.

Додик је нагласио да је, захваљујући разноврсном програмском садржају и веома значајним инфромацијама, РТРС остао незаобилазан извор информисања.

Он је истакао да је РТРС правовременим извјештавањем дао значајан допринос у афирмацији Републике Српске, њених ставова и вриједности, те заслужио повјерење грађана, саопштено је из Кабинета српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ.

“Желим вам много успјеха у даљем раду и да наставите да радите у најбољем интересу грађана и јавности”, навео је Додик у честитки, изразивши захвалност свим запосленим у РТРС на залагању и труду који пружају у свим изазовним ситуацијама, па тако и у протеклој години када се цијели свијет суочава са панедемијом вируса корона.

Сутра се навршава 29 година постојања РТРС. Телевизија Републике Српске почела је с радом 19. априла 1992. године.

Цвијановић: Немјерљив допринос РТРС-а афирмацији Српске

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је честитку поводом 29 година рада Радио-телевизије Републике Српске, истичући да овај јавни сервис богатим и разноврсним програмским садржајима и професионалним извјештавањем о различитим темама даје немјерљив допринос афирмацији Српске и њених грађана.
Цвијановићева је истакла у честитки руководству, уредништву, новинарима и свим запосленима у овој медијској кући да Телевизија Републике Српске, са основним задатком да информише и образује, представља институцију од националног значаја.

“Свеобухватним, правовременим и тачним извјештавањем у вријеме епидемије изазване вирусом корона, као и реализацијом наставе на даљину путем телевизијског преноса, Телевизија Републике Српске је одговорила задатку, показала је озбиљност, компетенцију и професионализам”, нагласила је Цвијановићева.

Она је захвалила новинарима и медијским радницима Телевизије Републике Српске на њиховом пожртвованом раду у отежаним условима, те благовременом и вјеродостојном извјештавању о свим аспектима здравствене кризе, саопштено је из Кабинета предсједника Српске.

“У увјерењу да ћете успјешно одговорити на све изазове који се налазе пред вама, као и одржати достигнути ниво професионализма и корак са технолошким достигнућима, срдачно вас поздрављам”, наводи Цвијановићева у честитки.
 

Вишковић: РТРС израсла у кредибилан јавни сервис

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић навео је у честитки поводом 29 година постојања и рада Радио-телевизији Републике Српске да је ова медијска кућа израсла у кредибилан јавни сервис који аутентично, правовремено и истинито информише грађане Српске.
“У протеклих 29 година, Радио-телевизија Републике Српске изарасла је у кредибилан, савремено опремљени јавни сервис који испуњава своју основну улогу – да аутентично, правовремено и истинито информише грађане Републике Српске”, наведено је у честитки руководству, уредништву, новинарима и свим запосленима у РТРС-у.

Вишковић је подсјетио да се Радио-телевизија Републике Српске развијала заједно са Републиком, дијелећи сва њена искушења и изазове, саопштено је Бироа Владе за односе са јавношћу.

“У своје име и у име Владе Републике Српске, желио бих да Вам насрдачније честитам 29. годишњицу од оснивања Радио-телевизије Републике Српске”, истакао је Вишковић у честитки.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана