Званичници из Српске честитали Рамазански бајрам

Срна
Званичници из Српске честитали Рамазански бајрам

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је Рамазански бајрам поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу, муфтијствима, имамима и свим припадницима исламске вјероисповјести у БиХ са жељом да празничне дане проведу у здрављу, радости, миру и породичном заједништву.

“Нека овај велики празник свима који га славе донесе задовољство и радост, те да, у складу са основним приципима ваше религије, ширите дух међусобног уважавања и толеранције”, наводи се у честитки.

Српски члан Предсједништва изразио је наду да су молитве учврстили снагу у сваком човјеку и сваком вјернику да шире љубави, солидарност, поштовање и разумијевање, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

Муслимани у БиХ и широм свијета данас дочекују Рамазански бајрам, којим се обиљежава крај рамазана, односно мјесеца поста.

Радмановић: Празник прилика за развијање толеранције и мира

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић честитао је Рамазански бајрам поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу, муфтијама, имамима и свим муслиманима у БиХ и изразио наду да ће овај празник бити прилика за развијање односа толеранције.
Радмановић је у честитки пожелио да празник протекне у духовном миру, породичној срећи и задовољству.

“Надам се да ће овај велики празник у складу са традиционалном симболиком бити још једна прилика нама у БиХ да развијамо односе толеранције, мира и разумијевања међу људима и народима који живе у БиХ”, навео је Радмановић.

Он је свим вјерницима исламске вјероисповијести у БиХ пожелио да вјерску и духовну радост Рамазанског бајрама подијеле са својим најближим, пријатељима и комшијама, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

Цвијановић: Рамазански бајрам да буде подстицај за међусобно поштовање

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је Рамазански бајрам поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу, муфтији бањалучком Нусрету Абдибеговићу и свим вјерницима исламске вјероисповијести у Српској и БиХ уз жељу да овај празник буде подстицај за међусобно поштовање, разумијевање и уважавање различитости.
“Вама и свим вјерницима исламске вјероисповијести у Републици Српској и БиХ, поводом наступајућег Рамазанског бајрама, упућујем искрене честитке са жељом да празничне дане проведете у здрављу, срећи и благостању, заједно са најближим члановима своје породице”, навела је Цвијановићева у честитки.

Она је пожељела да овај велики празник буде подстицај за међусобно поштовање, разумијевање и уважавање различитости, те да у сваки дом унесе мир, радост и слогу.

Вишковић: Празник провести са ближњима у миру, здрављу и срећи

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је Рамазански бајрам поглавару исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу, муфтијама, имамима и свим муслиманима у БиХ и пожелио им да га прославе са својим ближњима у миру, здрављу и срећи.
“Поводом предстојећег Рамазанског бајрама, у име Владе Републике Српске и своје лично, упућујем Вам искрене честитке уз жеље да благодети празника испуне Ваше домове и да га прославите у миру, здрављу и срећи са својим ближњим. Бајрам шериф мубарек олсун!”, наводи се у честитки премијера Вишковића.

Чубриловић: Рамазански бајрам да подстакне и оснажи осјећај доброте

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је Рамазански бајрам поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу, муфтијама, имамима и свим муслиманима у БиХ са жељом да празник подстакне и оснажи осјаћај доброте, одговорности и солидарности према свим људима.
“Упућујем Вам искрене честитке поводом Рамазанског бајрама, који је прилика за окупљање породице, родбине и пријатеља и зато желим да празничне дане проведете у радости и весељу са својим ближњима”, навео је Чубриловић у честитки.

Чубриловић је Рамазански бајрам честитао у своје и у име Народне скупштине Републике Српске.

“Нека радост Рамазанског бајрама након поста мјесеца рамазана, учврсти вашу вјеру и љубав према другима. Бајрам шериф мубарек олсун”, наведено је у честитки.

Данас Ивањдан
Данас Ивањдан
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана