ЖРС склопиле трогодишњи уговор са "Арцелор Миталом" о превозу жељезне руде

Срна
ЖРС склопиле трогодишњи уговор са "Арцелор Миталом" о превозу жељезне руде

ДОБОЈ - Јавно предузеће "Жељезнице Републике Српске" склопиле су са компанијом "Арцелор Митал" из Зенице трогодишњи уговор о превозу жељезне руде, у којем је предвиђено да количина на годишњем нивоу износи 1.550.000 тона, објављено је на интернет страници ове компаније.

Ради се о превозу жељезне руде из Омарске до Зенице, као и из рудника Љубија након оживљавања и покретања рударског копа и реализације пројекта планираног ремонта пруге Брезичани-Љубија.

Покретање рударске дјелатности на лежишту у Љубији захтјева и реконструкцију пруге изграђене 1947. године од Љубије до Брезичана, за коју Жељезнице Републике Српске припремају пројектну документацију.

Реализација ремонта пруге од Љубије до Брезичана омогућиће обнављање експлоатације рудног богатства из Љубије, и даје перспективу жељезничком сектору за наредних 15 година.

У теретном саобраћају Жељезнице Републике Српске су током 2021. године превезле 4.384.525 тона различите врсте робе, док је количина превезених тона током 2020. године износила 3.797.796 тона различитог терета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана