Значајна улагања у Универзитет у Бањалуци: За капиталне пројекте десет милиона КМ

Д. Б.
Значајна улагања у Универзитет у Бањалуци: За капиталне пројекте десет милиона КМ

БАЊАЛУКА - За капиталне пројекте Универзитета у Бањалуци као што је завршетак зграде Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета, изградња позоришне сцене и објекта вртића, који ће служити за едукцију и школовање васпитачица у предшколским установама, у овој години из буџета Српске биће издвојено десет милиона КМ.

Рекао је то јуче српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, послије састанка са ректором Универзитета у Бањалуци Радославом Гајанином и делегацијом Владе РС.

Додик је нагласио да Српска за јавне универзитете годишње издваја око 97 милиона КМ по различитим основама, плус издвајање за различите инвестиције, те да је од капиталних улагања у бањалучки Универзитет преостало да се уреди саобраћајница и изгради спомен-храм.

- Остаје да се у оквиру Универзитетског клиничког центра на Паприковцу изгради зграда Медицинског факултета и Средње медицинске школе, чиме би била завршена изградња свих смјештајних капацитета за примарни процес наставе - рекао је Додик.

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво РС Срђан Рајчевић казао је да састанак говори у прилог чињеници колико власт и Влада РС воде рачуна о развоју система високог образовања.

- Кренули смо у реформу високог образовања и свјесни смо да су на том путу потребне и одређене логистичке претпоставке, које ће управо омогућити улагање од десет милиона КМ у нове објекте у кампусу - истакао је Рајчевић.

Гајанин је рекао да је подршка српског члана Предсједништва и Владе РС од огромног значаја за реализацију капиталних пројеката на Универзитету.

- Наша најзначајнија инвестиција је завршетак зграде која је првобитно била намијењена Архитектонско-грађевинско-геодетском факултету, а сада ће служити и неким другим јединицама у оквиру Универзитета - нагласио је Гајанин.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана