Змија допузала до локала у центру Приједора, уклонили је ватрогасци

Срна
Змија допузала до локала у центру Приједора, уклонили је ватрогасци

ПРИЈЕДОР - Осим гашења пожара, извлачења унесрећених из незгода, потраге за утопљеницима приједорски ватрогасци неријетко се сусрећу и с необичним интервенцијама, попут спасавања паса и мачака и лова змија.

Ово посљедње често је љети, па су тако по ријечима Небојше Мијуша, командира ТВЈ Приједор, у посљедњих неколико дана имали чак три позива да уклоне змије. Један је био синоћ, а трагали су змијом која се завукла у локал у центру града.

– Негдје је нађемо, негдје змија и сама изађе док ми дођемо. У посљедњих пет до шест година то је постала честа појава, тако да смо се чак и опремили и набавили посебну опрему, хватаљку и врећу за змије – каже Миљуш.

Додаје да су змије у центру града уочене и прошле и претпрошле године. Не зна о којим врстама је ријеч, да ли о отровницима или оним које то нису. Но, оне уловљене обавезно завршавају у природи.

– Пустимо их у природу, у ријеку Сану. Не знамо о којој је врсти ријеч. Додуше ова која је синоћ уловљене је била неких мањих димензија, али змија је ипак змија – каже Миљуш.

У прошлом мјесецу ватрогасци су имали 19, углавном мањих интервенција. Он је поново апеловао на суграђане да буду опрезни приликом роштиљања и ложења ватри, нарочито у природи.

–Сад је то мало чешће. Зато и апел да воде рачуна о свему, поготово о ватри коју остављају иза себе – наглашава Миљуш.

Територијална ватрогасна јединица Приједор има 40 запослених, 38 су ватрогасци, а њих осам и рониоци и дио Тима за спасавање на води и под  водом, док 15 знају управљати и чамцима. Прије мјесец дана ватрогасви су добили и нови чамац.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана