Златибор привлачи велики број туриста и инвеститора из Српске

Срна
Златибор привлачи велики број туриста и инвеститора из Српске

ЧАЈЕТИНА - На Златибору је велики број туриста и инвеститора, првенствено из Бањалуке, Лакташа, Бијељине, што је један од разлога зашто би требало сарадњу проширивати, рекао је данас предсједник општине Чајетина Милан Стаматовић, послије разговора са делегацијом града Лакташи.

Стаматовић је истакао да са Лакташима годинама имају више братске него пријатељске односе и да након побољшања здравствене ситуације у региону опет успостављају све видове сарадње.

“Користимо ову прилику да још више учврстимо везе са Србима који живе ван граница Србије, на економском, културном, спортском и сваком другом плану, и да размењујемо наша искуства”, рекао је Стаматовић.

Он је додао да је делегацију града Лакташи веома заинтересовало постројење за прераду отпадних вода на Златибору, те напоменуо да од гостију могу да науче о начину функционисања њихове локалне самоуправе и како се боре за децентрализацију, саопштено је из општине Чајетина.

Градоначелник Лакташа Мирослав Бојић, који предводи делегацију у којој су и привредници, рекао је да су у Чајетину дошли да виде шта би од Златибораца, као једне веома успјешне општине у Србији, могли да препишу, првенствено када су у питању пољопривреда и туризам.

“Причали смо и о пројектима заштите животне средине које је Златибор већ реализовао, а где смо ми негде у фази пројектовања. Један од најзначајнијих пројеката који смо запазили је свакако пројекат регулисања отпадних вода са пречистачима”, рекао је Бојић.

Он је додао да их је заинтересовао и Агро бизнис центар који се реализује са пољопривредним произвођачима који су уједно и акционари у том пројекту.

Бојић сматра да се на тако нешто може ставити акценат, не само у Лакташима, већ у цијелој Републици Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана