Живинари ће тражити веће подстицаје

Срна
Живинари ће тражити веће подстицаје

ГРАДИШКА - Живинари из Републике Српске тражиће од Владе и ресорног министарства повећање подстицаја за овај сектор у преговорима око расподјеле аграрног буџета за наредну годину, изјавио је предсједник Управног одбора Удружења живинара "Заједница живинара Републике Српске" Предраг Миличић.

Миличић је, након сједнице Управног одбира, рекао новинарима да ће са надлежним институцијама раговарати и о најављеном поскупљењу електричне енергије, у нади да то неће додатно угрозити живинаре у Републици Српској или поскупјети њигохве производе.

Он каже да је потребно појачати рад инспекцијских органа, с обзиром на то да постоје сумње да се увезени смрзнути пилећи филе, умјесто за прераду, одмрзава и продаје као свјеже месо, што је противзаконито.

Миличић је нагласио да се, упркос свим проблемима са којима се суочавају живинари, пилеће месо и јаја у Републици Српској значајно јефитинији у односу на сусједне земље и тржиште ЕУ, због чека и нема великог увоза ове робе на домаће тржиште.

На сједници Управног одбора Удружења живинара "Заједница живинара Републике Српске", у просторијама предузећа "Фармофит" у Ровинама код Градишке, разматрано је и о наредним активностима око извоза конзумних и расхладних јаја и једноднедвних пилића у земље ЕУ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана