Жене ловци крећу у хајку на вука

Г.С.
Жене ловци крећу у хајку на вука

КОТОР ВАРОШ - Окупљањем учесника и свечаном вечером на планини Борја код Котор Вароша у петак, 21. фебруара, почеће Седми међународни лов за жене који ће окупити учеснице из иностранства и Републике Српске.

Предсједник Ловачког удружења "Јеловка" из Масловара Слободан Жупљанин рекао је Срни да је дамски лов јединствен свјетски пројекат који окупља жене ловце сваке године у которварошким ловиштима. 

"Не постоји случај да се жене из различитих земаља удружују у лову као што се то чини у оквиру дамског лова, а истовремено их упознајемо са прекрасним предјелима, с дивљачи коју имамо и разноликошћу терена", поручио је Жупљанин и додао да ће хајка на вука бити одржана у Крушеву Брду. 

Порема његовим ријечима, овакве манифестације доприносе развоју ловног туризма на подручју општине. 

"У госте нам долазе ловци из европских земаља, окружења и бројних градова Републике Српске", истакао је Жупљанин. 

У суботу, 22. фебруара, у јутарњим часовима, након пријаве и евиденције учесника лова, услиједиће увођење жена у ловиште, а након тога и акција лова. 

Свечана вечера биће одржана у хотелу "Хајдучке воде", а организатори ове међународне манифестације су Ловачки савез Републике Српске и три ловачка удружења са подручја општине, "Узломац", "Јеловка" из Масловара и "Борчићи" из Шипрага. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана