Жељезнице РС превозиће угаљ из Приједора за Електропривреду Србије

Nezavisne
Foto: Arhiva

ДОБОЈ - Оперативни састанак на коме су се разматрали детаљи нових превоза угља из Републике Српске за Републику Србију, одржан је у Добоју са циљем дефинисања будућег протокола између чланова управе Жељезница Републике Српске са представницима Електропривреде Србије, државног предузећа за жељезнички превоз роба "Србија Карго" из Србије и компаније "Лагер" д.о.о. из БиХ, саопштено је из Жељезница РС.

Утврђивање могућих праваца превоза, количина,начина отпреме, те капацитети и врсте жељезничких вагона, као и остали технички детаљи, разматрани су и усаглашавани како би превоз угља из Приједора за Србију био реализован, и у наредном периоду дефинисан уговором, преноси Индикатор.ба.

Регулисање прецизног извршења будућег новог превоза, један је од високо приоритетних циљева Жељезница Републике Српске у оквиру настојања и доприноса ЖРС за проширивање и развој регионалне сарадње, са намјером активног учешћа у стабилизацији енергетске ситуације у региону и наставку неометаног и континуираног рада електрана у окружењу, наведено је у саопштењу из Жељезница РС .

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана