Жељезнице: Први радни састанак у склопу пројекта ремонт дионица Добој - Петрово Ново, Цапарде - Зворник

Срна
Жељезнице: Први радни састанак у склопу пројекта ремонт дионица Добој - Петрово Ново, Цапарде - Зворник

ДОБОЈ - Руководство компаније Жељезнице Републике Српске /ЖРС/ одржало је данас у Добоју први радни састанак са представницима међународне компаније ЕРГ у циљу реализације пројекта ремонта и реконструкције дионица пруге пруге Добој - Петрово Ново и Цапарде – Зворник, саопштено је из ЖРС-а.

Пројекат обухвата извођење радова на доњем и горњем строју пруге, сигнализацији, телекомуникацијама и електрификацији пруге. Из ЖРС-а наводе да се ради о планираним активностима у складу са меморандумом о разумијевању, којег су у Бањалуци средином марта потписали председник Републике Српске Милорад Додик и председник Управе ЕРГ Мустафа Сани Ербилгин, у циљу развоја и унапређења жељезничке мреже кроз Републику Српску.

Из ове компаније кажу да је данас предвиђен обилазак дионице пруге Добој - Петрово Ново, а сутра дионице Цапарде – Зворник.

"Анализа стања на терену како би се сагледала комплетна ситуација и детаљно сумирале потребе за унапређењем жељезничке мреже биће извршена током два дана боравка на терену и обиласка пруге аустријских и турских експерата, заједно са инжењерима грађевинске, електротехничке и саобраћајне делатности испред Жељезница Републике Српске", наводе из ЖРС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана