Завршена научна конференција о међународним односима и безбједности у организацији НУБЛ-а

Г.С.
Завршена научна конференција о међународним односима и безбједности у организацији НУБЛ-а

БАЊАЛУКА - Независни Универзитет Бања Лука организовао је научну конференцију са међународним учешћем под називом: Будућност, истраживања и очекивања у науци, сазнањима и стремљењима (BIONSIS).

Тема научне конференције је: „Међународни односи и безбједност у мултиполарном свијету – стање, изазови и перспективе".

Конференцију су отворили директор НУБЛ-а Горан Калинић и ректор НУБЛ-а проф. др Остоја Барашин.

Подршку овом догађају дала је и Академија наука и умјетности Републике Српске.

Академик Драго Бранковић, генерални секретар Академије у подршци је између осталог истакао:

''Имам пријатну обавезу да вас у име Академије наука и умјетности Републике Српске поздравим и зажелим успјешан рад у научним промишљањима тако важне теме која у својој формулацији обухвата све битне аспекте међународних односа и безбједности у мултиполарном свијету. Честитам ректору Независног универзитета што је са својим научним потенцијалом успио добро одабрати савремену научно релевантну и друштвено актуелну тему. Свакако изражавам и захвалност свим ауторима реферата који су као познати и признати ауторитети из ове области уложили интелектуалне напоре да припреме веома занимљиве реферате за ову научни скуп. Независни универзитет у Бања Луци као значајна високошколска институција посљедњих година улаже напоре и постиже значајне резултате, не само у образовању високо стручних кадрова, већ и у развоју научног и научно - истраживачког рада. На тај начин и овај Универзитет у Републици Српској доприноси афирмацији науке, града Бања Луке и Републике Српске у ширем европском и свјетском простору.''-  рекао је академик Бранковић.

Конференцији су присуствовали представници научне и стручне заједнице из Србије, Русије, Нигерије, Јужно Афричке Републике, Камеруна, Републике Сјеверне Македоније и других земаља региона. Велики допринос конференцији дали су професори и научни истраживачи из Института за афричке студије Руске академије наука (Русија), предсједник Института за Афричке студије Руске академије наука Алексеј Василиев, као и професори са Универзитета Јужне Африке, на челу са ректором Францис Петерсен, Free State University , Јужна Африка.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана