Завод за запошљавање: Сви који остану без посла имаће накнаду од 416 до 800 марака

Срна
Завод за запошљавање: Сви који остану без посла имаће накнаду од 416 до 800 марака

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - На евиденцију Завода за запошљавање Републике Српске у овој години закључно са мартом пријавило се око 400 лица која су остала без посла, а у наредном периоду очекује се пораст новопријављених који ће сви добити новчану накнаду, рекао је директор Завода Мирослав Вујичић.

Вујичић је рекао да очекује пораст новопријављених нарочито из сектора угоститељства и трговине, јер су они први погођени кризом изазваном појавом вируса корона.

- Завод за запошљавање има довољно средства да обезбиједи новчану накнаду за осигурање од незапослености. Сва лица која остану без посла имаће новчану накнаду, у зависности од плата које су примали, од 416 до 800 марака - истакао је Вујичић.

Он је додао да Завод све пријаве радника који су остали без посла прима електронски.

Вујичић је навео да је Завод свим здравственим установама послао податке о броју здравствених радника на евиденцији Завода, јер су интересовање исказале поједине локалне заједнице и болнице.

Када је ријеч о пројектима запошљавања које реализује Завод, Вујичић је подсјетио да су у овој години за њих планирали да издвоје 11 милиона КМ, али ће због новонастале ситуације у консултацији са Владом Републике Српске видјети шта ће са тим средствима.

- Ако нам значајније не скочи новчана накнада за новопријављена лица на евиденцију незапослених, вјероватно ћемо реализовати одређене пројекте", рекао је Вујичић и додао да је сада приоритет да обезбиједе новчану накнаду за сва лица која остану без посла.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана