Завод за запошљавање: Одобрено скоро 764.000 КМ за 77 приправника

Срна
Завод за запошљавање: Одобрено скоро 764.000 КМ за 77 приправника

ПАЛЕ - Управни одбор Завода за запошљавање Републике Српске одобрио је данас 763.889 КМ за запошљавање 77 лица са високом стручном спремом који ће добити прилику да одраде приправнички стаж.

Средства су одобрена у оквиру Програма подршке запошљавању младих, дјеце погинулих бораца са високом стручном спремом у статусу приправника у 2021. години", саопштено је из Завода за запошљавање Републике Српске.

Циљ Програма је оспособљавање младих лица са високом стручном спремом са евиденције незапослених за полагање приправничког испита и самосталан рад у струци.

Директор Завода за запошљавање Мирослав Вујичић изјавио је данас након сједнице на Палама да је обухваћено финансирање 100 одсто износа бруто плате лица у статусу дјеце погинулих бораца.

"Издвајање по једном приправнику у овој компоненти износи 9.920 КМ на годишњем нивоу, а темељи се на износу мјесечне плате након опорезивања од 550 КМ чији је бруто износ 826 КМ", појаснио је Вујичић.

Он је навео да су обавезе послодавца, којима су одобрена средства да у року од 30 дана од закључења уговора са Заводом прими приправника на обављање приправничког стажа и са њим закључи уговор о обављању приправничког рада у складу са законским прописима на пуно радно вријеме и на период од најмање 12 мјесеци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана