Застоји и обуставе могући на мјестима извођења радова

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Не путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ вози се несметано, а застоји или краће обуставе могуће су на дионицама на којима се изводе радови, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На магистралном путу кроз кањон Тијесно све до суботе, 18. септембра, траје пењачки фестивал због чега свакодневно од 11.00 до 11.45 часова долази до обуставе на дионици Карановац-Црна Ријека.

За вријеме обуставе возила се преусмјеравају на алтернативни путни правац Бањалука-Чађавица-Мркоњић Град.

Успорено, уз измјене, саобраћа се на дионицама Црквине-Модрича, Шешлије-Јоховац, Градишка-Нова Топола, Устипрача-Међеђа, Фоча-Драгочава, Котор Варош-Ободник, те у тунелу "Каловита брда" (Љубогошта-Пале).

Ради се и на регионалним путним правцима Тедин Хан-Криж, на ентитеској граници, и Језеро-Шипово гдје повремено долази до обуставе у времену од 7.00 до 17.00 часова, по потреби у трајању до један час.

Деминерски радови се изводе на дионицама магистралног пута Брод-Оџак, мјесто Клакар Доњи, Дервента-Подновље у мјесту Горњи Божинци и на локалитету мјеста Војковићи, у Улици 2. Сарајевске бригаде – Крупац /Улица Равногорска/. Током радова долазиће до повремене обуставе саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Саобраћај је због клизишта обустављен на регионалном путу Мраковица-Градишка, дионица Мраковица-Подградци, док се због одрона, на дионицама Козарац-Мраковица, Чајниче-Миљено у мјесту Луке и Укрина-Горња Вијака саобраћај одвија наизмјенично, једном траком.

У Федерацији БиХ (ФБиХ) радисе на ауто-путу Сарајево сјевер-Подлугови, гдје се саобраћа двосмјерно, супротном траком од зоне радова.

На путу Тузла-Калесија због радова у тунелу Чакловићи саобраћај се обуставља од 22.00 до 6.00 часова и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

И даље се у тунелу Црнаја (Коњиц-Јабланица) током дана саобраћа без застоја, док се у времену од 20.00 до 5.00 часова кроз тунел саобраћа наизмјеничним пропуштањем возила.

Спорије због радова саобраћа се и на излазу из Груда према Љубушком и на путним правцу Хутово-Столац.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

Из АМС-а возачима савјетују да опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана