Закопали двије и по тоне поквареног меса, па хтјели да заташкају случај VIDEO

Агенције
Закопали двије и по тоне поквареног меса, па хтјели да заташкају случај VIDEO

Зеница - Случај бацања и закопавања 2,5 тоне меса уздрмао је јавност у Босни и Херцеговини.

Сумња се да је укупно 3,5 тоне уцрвљалог меса овна одлуком директора “Дома за стара лица Зеница” Кемала Ефендића, неадекватно збринуто како би се цијела ствар заташкала, пише Аваз.ба.

Како тврди Мирнес Дувњак, возач и домар Дома, по налогу директора око тоне меса најприје су бацили у ријеку код Жепча, у мјесту Желећа, а око 2,5 тоне меса су закопали на Мошћаници код Зенице. Претходно су месо овна складиштили са свињским.

Директор Ефендић је, најприје, у покушају да спасе већ покварено место, наложио да се оно одвезе у хладњачу. Пошто се месо сутрадан уцрвљало, одлучено је да се месо закопа.

Одговорност за рад Ефендића покушава да се пребаци на све друге, само како би он сачувао директорску фотељу.

Надзорни одбор “Дома за стара лица Зеница”, са Јадранком Микић на челу, засједао је синоћ, међутим, како је изјавила за “Аваз”, засад није утврђена ниједна неправилност.

Папирлошки је покривено да не недостаје меса, али је новинар “Аваза” у петак, са возачем Дувњаком, био на двије локације код Мошћанице, од којих једна код насељеног мјеста, гдје је месо затрпано и сакривено.

Затекли су ужасавајуће стање, свуда се осјетио смрад. Како је испричао возач, месо је прво бачено на камару, а потом је преко њега бачено смеће.

Предмет о овом случају је формирало и Тужилаштво Зеничко-добојског кантона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана