Захвалност Ристићу на помоћи приликом поставке изложбе у Београду

Срна
Захвалност Ристићу на помоћи приликом поставке изложбе у Београду

БАЊАЛУКА - Удружење Први батаљон војне полиције Првог крајишког корпуса Војске Републике Српске захвално је већинском власнику Техничког ремонта Братунац Славену Ристићу на помоћи коју им је пружио приликом поставке изложбе о ратном путу ове јединице у Дому војске Србије у Београду, у марту ове године.

“С обзиром на то да се у контексту актуелних догађаја спомиње и Ристићево име, па и могућност пребацивања његовог пословања у земље региона, осјећамо потребу да истакнемо његову помоћ, али и чињеницу да у компанијама у Бијељини и Братунцу, чији је власник, има демобилисаних бораца и ратних-војних инвалида”, истиче се у саопштењу.

Из овог удружења наглашавају да би било некоректно да не спомену његову подршку, јер то једина приватна фирма која им је помогла у вези са организовањем изложбе иако су, како кажу, покуцали на многа врата и затражили помоћ.

Удружење Први батаљон Војне полиције Првог крајишког корпуса Војске Републике Српске припремило је и захвалницу Славену Ристићу за помоћ у организацији изложбе, али због епидемије ковида-19 нису били у прилицу да је уруче, те ће, како се надају, то учинити ускоро.

Први батаљон Војне полиције Првог крајишког корпуса борио се на свим ратиштима у Републици Српској, а учествовао је у све три фазе пробоја “Коридора живота”.

У Одбрамбено-отаџбинском рату погинуло је 69 припадника ове јединице, док је 427 рањено, а неки и више пута. За своје заслуге, Батаљон је одликован два пута највиђим признањима

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана