Захвалницa бијељинској школи за помоћ дневном центру у Косовској Митровици

Срна
Захвалницa бијељинској школи за помоћ дневном центру у Косовској Митровици

БИЈЕЉИНА - Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов уручио је данас захвалницу Раденку Савићу, директору бијељинске Основне школе “Кнез Иво од Семберије” која је донирала новац за изградњу Дневног центра “Подржи ме - 9. јануар” у Косовској Митровици и за зимске пакетиће за дјецу са Космета.

Арлов је навео да је Основна школа “Кнез Иво од Семберије” међу првима подржала хуманитарну акцију Одбора “Обрадујмо вршњаке на Косову и Метохији” и уплатила 2.764 КМ за изградњу Дневног центра за дјецу и младе са потешкоћама у развоју у Косовској Митровици и за зимске поклон пакетиће за малишане на Космету.

“Захвалнице свим основним и средњим школама у Републици Српској које подрже нашу акцију планирамо уручити директно или путем поште у знак захвалности за подршку и хуманост коју су показали за дјецу и младе са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији”, рекао је Арлов Срни.

Он је још једном позвао све основне и средње школе у Српској да се укључе у ову хуману акцију.

Савић је захвалио Арлову и истакао да ученици ове школе и њихови родитељи већ неколико година примају у госте дјецу са Косова и Метохије.

“Наставићемо да прикупљамо средства за изградњу Дневног центра Подржи ме - 9. јануар у Косовској Митровици и за зимске пакетиће за дјецу са Косова и Метохије”, рекао је Савић.

Арлов је раније изјавио да је почела завршна, трећа фаза изградње Дневног центра који ће коштати укупно 280.000 евра, а потребно је обезбиједити још 65.000 евра.

За помоћ изградњи центра до 31. октобра активан је хуманитарни број “М:тел”-а 1412.




 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана