Захтјев за пореску картицу поднијети до краја децембра

Срна
Захтјев за пореску картицу поднијети до краја децембра

Бањалука - Порески обвезници којима је издата пореска картица, а код којих је дошло до промјене обима права на умањење пореске основице пореза на доходак у односу на 2018. годину, могу најкасније до 31. децембра поднијети захтјев за издавање пореске картице за идућу годину.

Из Пореске управе саопштено је да се захтјев, у зависности од основа за остваривање права на умањење пореске основице, попуњава на основу отплатног плана стамбеног кредита за 2019. годину, на основу документације о издржаваним члановима, полисе о животном осигурању од друштва за осигурање које посједује дозволу Агенције за осигурање РС, те документа из којег је видљив износ премије животног осигурања који ће се плаћати у 2019. и уговора или другог документа из којег проистиче обавеза плаћања доприноса за добровољно пензијско осигурање.

У саопштењу се напомиње да ће пореским обвезницима који након 31. децембра поднесу захтјев за издавање пореске картице бити издата пореска картица за порески период који почиње првог дана наредног мјесеца у односу на мјесец подношења захтјева. Порески обвезници који су ове године остваривали право на умањење пореске основице по основу пореске картице (поврат пореза) само по основу издржаваних чланова уже породице, а код којих нема промјена у обиму права на умањење пореске основице, не морају подносити захтјев за издавање пореске картице за 2019. годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана