За викенд свјежије са кишом

ГС
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - У Републици Српској се за викенд очекује киша, понегдје јача, а и наредних дана вријеме ће бити промјењиво и свјеже, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Сутра ујутро биће облачно са повременом слабом кишом, током дана свјежије и облачно са кишом, а на сјеверу углавном суво уз сунчане периоде.

Киша и пљускови са грмљавином јачаће прво на југозападу, затим у централним и источним предјелима гдје ће понегдје бити и јачих падавина. Јачих пљускова ће касније поподне и увече бити понегдје и на сјеверу.

Током ноћи на недјељу биће облачно са повременом кишом која постепено престаје до наредног јутра.

Минимална температура ваздуха од 11 до 18, на југу до 21, а максимална од 20 до 27, у вишим предјелима од 16 степени Целзијусових.

У недјељу, 14. августа, ујутро биће умјерено до претежно облачно са слабом кишом понегдје, а током дана претежно суво, мало топлије и сунчаније. На истоку ће и даље бити услова за повремену кишу.

Минимална температура ваздуха од 13 до 19, у вишим предјелима од девет, максимална од 24 до 30, у вишим предјелима од 20 степени Целзијусових.

У понедјељак, 15. августа, ујутро ће бити свјеже и претежно ведро, у вишим предјелима хладно. Током дана претежно сунчано и топлије уз дневни развој облака. Краткотрајни пљускови су могући понегдје на истоку.

Минимална температура ваздуха од 10 до 17, на југу до 20, а максимална од 27 до 34, у вишим предјелима од 23 степени Целзијусова.

Сунчано и топло очекује се у уторак, 16. августа, само ће на истоку током поподнева доћи до развоја облака уз рјеђу појаву краткотрајних пљускова.

Минимална температура ваздуха од 13 до 19, на југу до 22, а максимална од 28 до 34, у вишим предјелима од 24 степени Целзијусових

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана